(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč
Potřebné ingredience
brambory 1 kg, česnek 2 stroužky,cibule 1 kus, vývar 300 ml, máslo 50 g ,mleté maso 500 g ,olej 2 lžíce ,mrkev 3 kusy, pepř 1 špetka ,rajský protlak 2 lžíce ,strouhaný parmezán 2 lžíce (nemusí být a když nemám dávám goudu),sůl ,tymián,žloutek 2 kusy. Pečící papír, pekáček
Postup přípravy
Postup přípravy
1. Předehřejeme troubu na 180°C
2. Na velké pánvi či hrnci rozpálíme olej a přidáme okořeněné maso a děláme 2-3 minuty. Do masa přimícháme cibuli a mrkev, lisovaný česnek, protlak, tymián a vaříme 1-2 minuty za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, přivedeme do varu. Když je omáčka řídká zahustit moukou nebo jíškou.
3.Mezitím, uvařte brambory v osolené vodě do měkka.Slijeme vodu, hrnec vrátíme zpět na plotnu a na nízkém ohni necháme krátce brambory oschnout. Rozmačkáme je, přidáme žloutky, máslo, parmezán a promícháme.
4. Maso dáme na dno pečícího pekáče, rozprostřeme rovnoměrně. Na to naneseme opatrně kaši. Posypeme nastrouhaným Parmezánem. Vidličkou uděláme na povrchu nepravidelné vlnky. Pečeme v troubě přibližně 20 minut dokud kaše nebublá a není zlatavá.
1. Předehřejeme troubu na 180°C
2. Na velké pánvi či hrnci rozpálíme olej a přidáme okořeněné maso a děláme 2-3 minuty. Do masa přimícháme cibuli a mrkev, lisovaný česnek, protlak, tymián a vaříme 1-2 minuty za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, přivedeme do varu. Když je omáčka řídká zahustit moukou nebo jíškou.
3.Mezitím, uvařte brambory v osolené vodě do měkka.Slijeme vodu, hrnec vrátíme zpět na plotnu a na nízkém ohni necháme krátce brambory oschnout. Rozmačkáme je, přidáme žloutky, máslo, parmezán a promícháme.
4. Maso dáme na dno pečícího pekáče, rozprostřeme rovnoměrně. Na to naneseme opatrně kaši. Posypeme nastrouhaným Parmezánem. Vidličkou uděláme na povrchu nepravidelné vlnky. Pečeme v troubě přibližně 20 minut dokud kaše nebublá a není zlatavá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Schindlerka
(upraveno)
4. 7. 2010, 14:48
"Shepperd´s pie", tak milujeme. Typická Anglie. Když mě s ním před 12-ti lety v Anglii uvítali, tak jsem nechápala, jak tohle mohou jíst, ale teď ho máme rádi celá rodina
micskl
(upraveno)
4. 7. 2010, 22:15
@Schindlerka
přesně tak taky nám to moc chutná - mňam mňam dneska jsme měli zas k obědu Opravdu všem doporučuji